Faros bc: Η σελίδα λεύκωμα της ανδρικής μας ομάδας. Συνεντεύξεις,video,σχολιασμοί, φωτογραφίες, δηλώσεις παιχτών, άρθρα αθλητικού και Η/Ν τύπου θα παρουσιάζουν την πορεία του ανδρικού μας. Για την πλήρη ενημέρωση όλων των τμημάτων του Α.Ο.ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: www.faros bc.gr

FAROS BC 2015-2016

FAROS BC 2015-2016
Η Επίσημη Σελίδα της Ανδρικής μας Ομάδας

Βρείτε παλαιότερα άρθρα εδώ

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Να 'μαστε πάλι εδώ Αντρέα...

Ο Φάρος Κερατσινίου εξολοθρεύει τη μία μετά την άλλη τις ομάδες της Basket League στο Κύπελλο Ελλάδος, ενώ έριξε 105 πόντους στην πρεμιέρα της Α2 και ο Βασίλης Σκουντής γράφει για τον προπονητή του που κάποτε είπε ότι δεν έχει φιλοδοξίες στο μπάσκετ.

Μια παλιά πειραιώτικη
παροιμία λέει πως είναι καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς και το νόημα της ταιριάζει γάντι στον Αντρέα Πολέμη: τον προπονητή του Φάρου Κερατσινίου εννοώ, ο οποίος προβαίνοντας σε μια διαρκή αντιποίηση αρχής βάλθηκε να ανέβει πρόωρα και με συνοπτικές διαδικασίες στη Basket League, χώρια που μπορεί να αρπάξει και το Κύπελλο Ελλάδος!

Οντως οι Κερατσινιώτες βιάζονται και ελπίζουν πως αυτή η πρεμούρα δεν θα τους κάνει κιόλας να σκοντάψουν: βιάζονται να φιγουράρουν ως μια ομάδα της ανώτατης κατηγορίας και ως τέτοια ήδη πέταξαν έξω από το Κύπελλο Ελλάδος τρεις ομάδες της Α1 (Κολοσσός Ρόδου, Λαύριο, Τρίκαλα) και προφανώς έχουν σημάνει συναγερμό στην ευρύτερη περιοχή της Κηφισιάς, ενόψει του μεθαυριανού αγώνα, στον οποίο θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους στην τετράδα!
Ε, ρε μεγαλεία στην Ιχθυόσκαλα!
Πήρα φόρα και επειδή φοβάμαι ότι θα ξεχάσω τι έγραψα στον πρόλογο μου, ιδού η εξήγηση για τον συσχετισμό της παροιμίας με τον Πολέμη: στις 25 Ιουλίου του 2010 σε μια συνέντευξη του στο www.sportingbc.blogspot.gr oπροπονητής του Φάρου, που τότε αγωνιζόταν στην α' κατηγορία της ΕΣΚΑΝΑ, είχε ερωτηθεί "τι θα ευχόσουν να καταφέρεις στο μέλλον ως προπονητής;" και η απάντηση του ήταν στο... στιλ ζαμανφού κι απάνω τούρλα!
Την αναδημοσιεύω αυτολεξεί και την επικαλούμαι ως τεκμήριο της αδυναμίας των ανθρώπων να προβλέψουν το μέλλον (τους): "Δεν έχω φιλοδοξίες στο μπάσκετ! Λόγω της επαγγελματικής δραστηριότητας μου, οι όποιες φιλοδοξίες στο μπάσκετ κόπηκαν από πολύ νωρίς"!
Στο καπάκι ρωτήθηκε τι θα έκανε εάν δεχόταν μια πρόταση από ομάδα της Α2 και η απάντηση του κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος; "Δεν θα την αποδεχόμουν. Γι' αυτόν άλλωστε τον λόγο είμαι στο... μέσα έξω και κάποια διαστήματα διακόπτω τελείως τις αθλητικές δραστηριότητες μου, διότι δεν μπορώ να ανταποκριθώ σε αυτές λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων μου".
Φαντάζομαι ότι στα πέντε χρόνια που πέρασαν από τότε ο άνθρωπος που τότε αντιμετώπιζε το μπάσκετ όπως ένα αγαπημένο και εθιστικό χόμπι, μάλλον θα έχει ανακρούσει πρύμναν και θα βλέπει πια το προπονητιλίκι όχι ως βήμα επαγγελματικής αποκατάστασης και κοινωνικής ανέλιξης (που δεν του λείπουν), αλλά ως μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνει το μεράκι του ένα απροσδόκητο success story!
Mιας και το 'φερε η κουβέντα στα επαγγελματικά και στα κοινωνικά, ο Πολέμης έχει εξελιχθεί σε έναν σπουδαίο επιχειρηματία στους κλάδους των κρουαζιερόπλοιων και των χώρων αναψυχής...
Τον Αντρέα τον γνώρισα στην αρχή της καριέρα μου, πάνε τριάντα επτά χρόνια από τότε! Εκείνη την εποχή ο νυν προπονητής του Φάρου αγωνιζόταν στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας κέντρου με τον Πορφύρα της Φρεαττύδας, στον οποίο (όπως παλαιότερα και ο προκάτοχος του Γιάννης Γκαρώνης που μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό και ξάπλωσε στα δυο τον Σλάβνιτς στον αγώνα του Κυπέλλου Πρωταθλητριών με την Μπανταλόνα) έπαιζε επίσης και ποδόσφαιρο!
Εντέλει ο Πολέμης προτίμησε να αφοσιωθεί στο μπάσκετ και δεν το μετάνιωσε, καθώς ήταν ένας γρήγορος και ψηλός για τα δεδομένα της εποχής πόιντ γκαρντ (1μ.93) και μάλιστα αριστερόχειρας. Παρεμπιπτόντως στον Πορφύρα αγωνιζόταν ως σούτιγκ γκαρντ και σμολ φόργουορντ, αλλά το 1982 που μεταγράφηκε στον Σπόρτιγκ πήρε μετάθεση στη θέση του άσου, για να καλύψει το κενό του Γιώργου Σκροπολίθα.
Ο Πολέμης φόρεσε την κυανέρυθρη φανέλα επί δέκα συναπτά έτη και συνήθισε στις διαδρομές του... ασανσέρ, καθώς ο Σπόρτιγκ (μετά την επιστροφή του Ντέηβιντ Καλιγκάρις στις ΗΠΑ και τη μεταγραφή του Τομ Κάππος στον Παναθηναϊκό) άρχισε να παρακμάζει και πηγαινοερχόταν από την Α1 στη Β' Εθνική (ή αργότερα στην Α2) και τούμπαλιν.
Α, για να μην το ξεχάσω: ο νυν προπονητής του Φάρου είχε και ως παίκτης επιτυχίες στο Κύπελλο Ελλάδος, καθώς μία σεζόν που ο Σπόρτιγκ κινδύνευε να υποβιβαστεί και άλλαξε προπονητή, απέκλεισε διαδοχικά τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.
Είχε επίσης το (ευχάριστο ή δυσάρεστο, εξαρτάται από ποια σκοπιά το αντιμετωπίζει κάποιος) να αναλαμβάνει το μαρκάρισμα του Νίκου Γκάλη στα ματς με τον Αρη, ενώ η συμβίωση του με τον Γιώργο Ζευγώλη έμεινε παροιμιώδης στα χρονικά: την έκανε τέτοια ο Στιβ Γιατζόγλου με εκείνη την τρομερή ατάκα του "ο ένας μου γκαρντ (ΣΣ: Πολέμης) παίζει σαν να έχει καταπιεί στέκα του μπιλιάρδου κι ο άλλος (ΣΣ: Ζευγώλης) εάν του αναθέσω να μαρκάρει τον τοίχο, ο τοίχος θα του βάλει τριάντα πόντους"!!!
Τριάντα χρόνια μετά τα ανεβοκατεβάσματα με τον Σπόρτιγκ, ο Φάρος διανύει μια σταθερή και μάλιστα εντυπωσιακή ανοδική πορεία που τον έφερε μέσα σε πέντε χρόνια από την Β' κατηγορία της ΕΣΚΑΝΑ στην Α2 και του ανοίγει την όρεξη για να σκάσει μύτη οσονούπω στη Basket League.
Εγώ, για να πω την αμαρτία μου, με τον Φάρο έχω σχέσεις που παραπέμπονται στα σχολικά χρόνια μου. Αρκετοί συμμαθητές μου στην Ιωνίδειο Σχολή Πειραιώς (όπως ο Μπουλιόγλου κα) έπαιζαν εκεί μπάσκετ, ωστόσο εκείνη την εποχή το πιο επιτυχημένο και δημοφιλές τμήμα του συλλόγου ήταν το βόλεϊ που ανέδειξε έναν από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών, τον Μιχάλη Τριανταφυλλίδη.
Ο Φάρος ιδρύθηκε το 1971 στην περιοχή του Αγίου Ευθυμίου του Κερατσινίου από τον αρχιμανδρίτη Στέφανο Λαχάνη και στεγάζεται στο κλειστό γήπεδο που φέρει το όνομα του σπουδαίου πρωταθλητή Ελλάδος και Βαλκανιονίκη στο άλμα επί κοντώ και μετέπειτα βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Β' περιφέρειας Πειραιώς , Παντελή Νικολαϊδη, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στη Γιουγκοσλαβία το 1978.
Μεθαύριο στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, ο φάρος θα αντιμετωπίσει τη Νέα Κηφισιά και εφόσον καταφέρει να προκριθεί, τότε ο Πολέμης θα αγωνιά μέχρι την Πέμπτη το βράδυ μπας και ζήσει μια στιγμή που ονειρευόταν από μικρό παιδί. Ποια είναι αυτή: να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό (που βεβαίως έχει να παίξει στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό) για χάρη του οποίου είναι σεσημασμένος στον Πειραιά. Το έχει παραδεχτεί άλλωστε και ο ίδιος ότι "είμαι από τους ελάχιστους βέρους Πειραιώτες που πήγαν κόντρα στο ρεύμα κι αντί για Ολυμπιακοί έγιναν Παναθηναϊκοί"!
πηγή:www.gazzetta.gr

Mediterraneo Hospital

Mediterraneo Hospital

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΧΟΡΗΓΟΙ

.

.

Ο ΚαΤούΦΑς τα Σπάει!!

Φίλιππος Μοσχοβίτης!!! Hilights